Bemutatkozás

Magamról

Joó Attila

Dunaújvárosban születtem 1963-ban. Jelenleg Fonyódhoz kötődik az életem, hobbim, hivatásom. Hogy megszülettem egyszerre érzem magam megajándékozottnak és kisemmizettnek. Kíváncsi, kereső, csodálkozó ember vagyok, akit a nyílt és rejtett szépség érdekel.
Gazdagságom a három gyermekem. Voltam díszlettervező, lakberendező, kiállítás rendező, dekoratőr, kirakatrendező… Szerencsés vagyok, hogy alkothatok, hogy meglátom és megláttatom azt, ami a természet rendje szerint nem észlelhető.

Célom a világot szebbé és érthetőbbé tenni, mert hiszem, hogy a művészet olyan feltörő erő, amely segít megérteni és elviselni a világot, amiben élünk.

Munkásságomról

Emléktábla Szepetnek

A festés, rajzolás mellett szobrászkodom, restaurálok, fotózok, így a csodákat nem csak a lelkemben élem át, hanem egészen elképesztő dolgok történnek velem.

A művészet áthatja mindennapjaimat.

Képeimről

Mocsár

Aki nézi a képeimet megismerhet és talán megszeret.

A természetből, találkozásaimból, élményeimből forrásoztak ezek az alkotások, amik akril- olaj- szén és színes ceruza technikával készültek kartonra, festővászonra, fára.

Amire büszke vagyok

Páduay Szent Antal

Amikor az alkotás kényszere és a szépségre való törekvés azonos erővel hat, akkor az ember képes maradandó értéket létrehozni örökké változó világunkban.

Így született meg két oltárképem: a Zala megyei gelseszigeti templomban Szent Mónikát, a bocskai templomban Padovai Szent Antalt alkottam meg. Nagyatádon pedig Jézus születésének történetét vittem vászonra.

Alkotótáborok, Művésztelepek

Alkotótábor

Szeretem az ecsettel írt-és vésőtől, kalapácstól hangos történeteket, hiszen fontosnak tartom az alkotótáborokban szerzett személyes kapcsolatokat, technikai ismereteket szerezhetek, természet adta tehetségekkel találkozhatok, részt vehetek közös munkákban.

Kétegyháza, Fertőd, Lenti, Balatonfenyves,Fonyód,Varese (Olaszország)… mindenhonnan hoztam magammal valamit.

Kiállításaim

Kiállításaim

A művészet az emberi kommunikáció része, benne van a hétköznapokban, az ember képekkel ki tudja fejezni önmagát. Ezért tartom fontosnak az érdeklődő emberekkel való találkozást. Több önálló kiállításom volt Vas, Zala, Somogy, Pest, Baranya megyében.
Vannak alkotásaim Angliában,Olaszországban,Svájcban,Ausztriában,Oroszországban, Svédországban, Dániában,Finnországban, Horvátországban és egy amerikai könyvkiadóval is együtt dolgozom.
Számomra a szépség forrását, a művészet célját, az igazság végső okát, az ember legfontosabb vágyát, kívánságát egyetlen szó fejezi ki: szeretet!

Elismerések

Elismerések

Átéltem már a siker nagy pillanatait, az elismerést, de a legnagyobb mindig a szeretet volt amit kaptam és amit adni tudtam.

Terveim

Terveim

“Látásra születtem, s itt kell, aki lát!” /Goethe/

Ahogy múlnak az évek egyre jobban a feltalálás képessége érdekel, a gondolatbeli mozgás, a belső vízió, a gondolatok megalkotása, a természet és az ember bemutatása- ezekkel próbálkozom új alkotásaimban. Remélem, hogy sikerül valami újat felvillantanom a teremtés misztériumából, szépségéből.

Epilógus

“Miután rájöttünk, hogy az életnek semmi értelme, nincs más hátra, minthogy értelmet adjunk neki” /Blaga/

Hálámat fejezem ki azoknak, akik mindig testvéri szívvel kísértek, akik bátorítottak és segítettek utamon, akik támogattak.